Ik werk als ergotherapeut contractvrij. Dat wil zeggen dat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Je kunt vaak nog steeds een deel van de behandeling vergoed krijgen. Vaak krijg je 75% vergoed met een max. voor 10 sessies per kalenderjaar. Neem zelf contact op met je zorgverzekeraar om te vragen wat de vergoeding is voor ‘ongecontracteerde ergotherapie’. Kijk ook goed naar het eigen risico en eventuele extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Ik sta ingeschreven in het basisregister van het kwaliteitsregister voor paramedici. Het basisregister is soms onvoldoende voor de zorgverzekering om tot vergoeding over te gaan. Check dit dus goed.
Om het gehele prikkelprofiel met kinderen van begin tot einde door te nemen heb ik 10 begeleidingsmomenten nodig. Bij overschrijding van 10 sessies per kalenderjaar zijn de extra sessies niet te declareren bij de zorgverzekeraar.
Coaching wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed. Mochten problemen liggen binnen het werkdomein, bespreek dan de mogelijkheden met je werkgever en/of bedrijfsarts.
Onderzoek en begeleiding wordt vaak vergoed vanuit PGB (jeugdwet of WMO) via
de gemeente. De kosten van een gehechtheidsonderzoek (vooronderzoek middels
vragenlijst, ongeveer 4 à 5 onderzoek gesprekken en een uitgebreid onderzoeks- en
adviesverslag) zijn: €1.360,00.
Het tarief voor begeleiding is €70,00 per uur. Afhankelijk van het PGB beleid van uw
gemeente kan het zijn dat niet het gehele uurtarief wordt vergoed. Binnen de WMO
(18+) geldt een eigen bijdrage.
Als z.z.p.’er ben ik aangesloten bij stichting klimkoord. Voor verdere informatie hierover verwijs ik u naar www.klimkoord.nl
Wanneer een afspraak niet tijdig – dat wil zeggen uiterlijk 24 uur van tevoren - wordt geannuleerd of wanneer men niet komt opdagen, kan dit tijdstip niet voor een andere cliënt worden gebruikt en moet ik de gemiste sessie in rekening brengen. Deze kosten zijn voor eigen rekening en kunnen niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar.
Ik ben aangesloten bij de geschillencommissie Wkkgz via de beroepsvereniging EN. Voor gedragscode & klachtenregeling kunt u ook terecht bij www.autismeacademie.nl.
Mijn werkgebied is regio Leiden en omstreken. LINK heeft geen fysiek kantoor, maar komt op locatie, in het netwerk van de cliënt.